Geloven? Ik weet het zeker!

Geschreven door: Murali

16 februari 2021

Geloven in een groter geheel waarmee wij ons zinvol kunnen verbinden houdt onze hoop levend in een wereld die veel reden tot ongerustheid geeft – Hans Alma

Waar is mijn kluts? 
Af en toe ben ik even de kluts kwijt. Of eigenlijk, mijn vertrouwen kwijt. Dan kijk ik naar de wereld om mij heen en alle meningen en verwarrende berichtgeving. Ik kijk naar het lijden van zoveel mensen op zo’n grote schaal. Ik kijk naar mijn kinderen die opgroeien in een wel heel wonderlijke door angst gedreven tijd. Ik kijk naar mijn eigen bedrijf waar ik in grote onzekerheid verkeer of en wanneer ik weer live trainingen, concerten en ceremonies kan geven. En dan bekruipt mij een gevoel van ongerustheid… gaat dit wel goed? Komt dit nog goed?

 

Gevonden! 
En steeds weer vind ik maar één weg naar houvast en hoop; het groter geheel. Of voor mij gewoon: God. Diep in mij weet ik dat er, hoe het mij in de vorm ook zal gaan, in wezen niets mis kan gaan. Mijn ware wezen, dat nog altijd in éénheid verbonden is met het goddelijke, is niet onderhevig aan verlies, niet aan ziekte en niet aan dood. Mijn ware wezen heeft weet van overvloed en vrijheid, ook als de wereld van tekort en onvrijheid zich aan mij opdringt. Als ik de kluts kwijt ben leerde ik de weg naar die plek terug te vinden. In stilte. In zingen. In de natuur. In mij. Terug in vertrouwen, terug in God. 

Word ik dan passief? Vind ik alles maar goed? Nee, zeker niet. Daar in mijn stille midden vind ik juist mijn spirit terug, mijn enthousiasme. Enthousiast komt van het Latijnse ‘En Theos’, dat ‘In God’ betekent. Als ik terugval op de plek waar het goddelijk is in mij dan heb ik zin. Zin om te geven wat ik te geven heb. Zin om door te gaan. Zin om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar te doen wat ik kan, te midden van alle onzekerheid. Zin om te zingen. Mijn eigen lied. Daar waar het kan. 

Alles wordt nieuw
En dus… gaan we aanstaande zondagavond weer al Zoom Zingenend terug naar ons eigen enthousiaste midden. Daar waar we God weer kunnen horen. Ik vind het geweldig hoe verbonden we ons kunnen weten via dit medium ook al komt het niet half in de buurt van mijn verlangen naar écht samen zingen. 

Het thema van aanstaande zondag is: Stil maar wacht maar, alles wordt nieuw. Best gewaagd niet? Het is een liedje dat we vroeger op school zongen. Mijn buurvrouw kwam er ineens mee. Briljant liedje eigenlijk. Een lied van hoop. Van vertrouwen dat er in het grote geheel niets mis gaat. Dat we onderweg zijn naar iets nieuws en dat dat goed zal zijn. Het enige wat we niet weten is hoe lang dat zal duren. Maar zo lang als het mij gegeven is zal ik zingen van de vreugde die de onbetwistbare eindbestemming is van alles en iedereen. Daar geloof ik niet alleen in. Dat weet ik zeker!! En in die zekerheid neem ik jou graag mee. Zodat jij er ook van kunt zingen deze week. Precies daar waar het universum jou heeft geplaatst. Want, in de woorden van Rilke: 

Het einde van alle wenen
is ten langen leste een lachen
De mens die het einde voorziet
is een gezegende dienaar van God

Wil je vast oefenen? Hier vind je het slotlied van aanstaande zondag: As You will.

En dan… voor wie wil kennismaken met vrije Zelfexpressie en het gedachtegoed van Murali, presenteren wij onze eerste ware Online kennismakingscursus Vrije Zelfexpressie. Zingend en dansend kun je nu in vijf avonden heel laagdrempelig kennismaken met het gedachtegoed van Murali. We starten op 25 maart en elke avond duurt 1,5 uur. 

De Kleine Octaantraining die deze maand zou starten hebben we verplaatst naar het najaar. De nieuwe data zijn: 11 & 12 september, 9 oktober, 6 november, 3 en 4 december (bij deze cursus zijn geen overnachtingen inbegrepen)

Het Groot Octaaf, onze meest complete training, is op één plek na vol, voor een man. De volgende training start in november en de data volgen binnenkort.

Het Concert ‘Zing mij dan een heel nieuw lied’ staat nog steeds gepland op 11 april. Vooralsnog duimen we heel hard dat die door kan gaan. Er zijn een paar kaartjes vrij gekomen. Wil jij er ook bij zijn. Koop dan hier jouw kaartje. 

Gerelateerde berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This