Keep singing like the birds…

Geschreven door: Murali

21 januari 2021

Ik wil deze nieuwsbrief eens beginnen met een lied. Of eigenlijk. Een boodschap. Van Tina Turner. Zo prachtig! Een briljante boodschap voor deze tijd. Go Beyond fear. Singing takes you Beyond

Als je geen tijd hebt om te luisteren, gun het jezelf dan later. Zeven minuutjes voeding voor de ziel. Een klein stukje ervan gaat zo:  

Go beyond to feel the oneness of the unity
Sing, singing takes you beyond, beyond, beyond, beyond

We are all the same, all the same
Looking to find our way back to the source
To the one, to the only one
Go beyond revenge

Greatest moments in our lives is when
We allow us to teach each other
Go beyond to feel the o-n-e-ness of the unity
Singing, singing takes you beyond, beyond, beyond, beyond

When you go beyond that’s where
You find true love
Keep singing like the birds
singing takes you beyond, beyond, beyond, beyond

Keep singing
Deze nieuwe tijd vraagt veel overgave en creativiteit. Na mijn aanvankelijke verzet op allerlei vlakken begin ik gaandeweg de rijkdom van deze tijd te proeven. De stilte, de inkeer, het niet weten, het steeds opnieuw afstemmen op de Beyond, het laten groeien van vertrouwen, het veld van verbondenheid dat we kunnen voelen op zoveel nieuwe creatieve manieren, de nabijheid van mijn kinderen en zich verdiepende vriendschapsbanden. Eigenlijk is er zoveel rijkdom ondanks of misschien wel dankzij de voortdurende confrontatie met verlies, tekort en onzekerheid. 

Het was dus maar een kleine stap om een volle JA te voelen toen Irma Lok mij vroeg om op regelmatige basis samen online te zingen. Let’s keep singing! Singing takes us Beyond. Beyond fear. Beyond right en wrong. Beyond different opinions. Let’s find our true love. Beyond. En laten we daar dan van zingen, ieder op zijn eigen plek, op zijn eigen manier.  

Ceremonie
En zo ontstond het idee van een kleine ceremonie op elke zondagavond. ‘Een ceremonie is een plechtigheid die een belangrijke gebeurtenis markeert’, zegt Wikipedia. Wij stellen voor om de overgang op zondagavond naar een nieuwe werkweek te zien als zo’n belangrijke gebeurtenis. Beetje plechtig, beetje speels en vooral sámen. Als een ode aan het kanaal dat wij zijn. Een mogelijkheid om ons instrument af te stemmen op de Beyond en ons te openen voor nieuwe mogelijkheden, nieuwe creatieve stromen, nieuwe ideeën zodat we geïnspireerd en vol goede moed de nieuwe week ingaan. Samen in spirit, samen in frustratie, samen in inspiratie. Samen onderweg op een prachtige, soms lastige, maar altijd zinvolle reis. 

Let’s sing!
En dus… vanaf 31 januari zijn wij elke zondagavond van 20.00 tot 21.00 uur online! We openen de ceremonie met een korte introductie door Irma; zij helpt ons aan te komen in ons lijf. Daarna neem ik je mee in een klankreis met elke week een ander thema dat ons kan inspireren voor de nieuwe week. We zingen vrije klanken, mantra’s en heartsongs die ons gemoed verlichten, onze krachten bundelen, onze beleving verdiepen en ons hart openen. We sluiten de ceremonie af met elke week een ander gebed en stilte. Regelmatig speel ik samen met gastmuzikanten. 

Bijdrage
Wij schenken en delen onze aanwezigheid in vreugde en verbondenheid. We wensen dat er een mooie groep mag groeien waarmee we samen dit veld dragen en kracht geven. De ceremonie op 31 januari geven we je graag vrij om kennis te maken en te proeven of jij je aan dit veld wilt verbinden.  Je kunt je hier aanmelden en dan sturen we je de zoomlink toe. Als je een JA voelt vragen we je een bijdrage van € 5,- per ceremonie als je een strippenkaart voor 6 ceremonies koopt. Een losse ceremonie kost € 7,50. En uiteraard ben je van harte welkom te doneren naar de waarde die de ceremonies voor jou hebben. Achter de schermen wordt er op dit moment druk gewerkt aan cd opnames en alle bijdragen daarvoor zijn meer dan welkom. 

Data en thema’s: 

  • 31 januari: Het instrument dat jij bent
  • 7 februari: Geven en ontvangen in waarheid één
  • 21 februari: Stil maar wacht maar, alles wordt nieuw
  • 28 februari: De kracht van frustratie 
  • 7 maart: God wil dat je gelukkig bent
  • 21 maart: Jij wilt ook dat jij gelukkig bent
  • 28 maart Jij wilt dat iedereen gelukkig is! 

En dan nog: 

Nieuwe cursus: Het klein octaaf
Naast de Octaaftraining die vorige week startte is er nu ook het Klein Octaaf. In 6 losse dagen gaan de reis van Oh naar Ohm in een iets lichtere versie dan de volledige Octaaftraining. Ondanks de onzekerheid rondom de lockdown starten we deze cursus toch op 19 februari. Wellicht moet dat dan de eerste dag nog online maar ik ervaar dat de mogelijkheden online eigenlijk ongekend zijn. Het kan op geen enkele manier het live contact vervangen en toch stemt het me vreugdevol dat we wel degelijk een veld kunnen openen en de reis samen aanvangen en gaan. Weet je van harte welkom op de reis naar jouw instrumentschap. Wij zijn er voor je! 
Datum: 19 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei en 18 en 19 juni
Tijd: 10.30 uur tot circa 16.00 uur
Locatie: De Kapel te Voorst

Gerelateerde berichten

Geloven? Ik weet het zeker!

Geloven? Ik weet het zeker!

Geloven in een groter geheel waarmee wij ons zinvol kunnen verbinden houdt onze hoop levend in een wereld die veel reden tot ongerustheid geeft – Hans Alma

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This