Geïnspireerd door

In de loop van mijn leven ben ik rijk gezegend met geweldige leraren en inspiratiebronnen.
Zij bepalen voor een groot deel de vorm en inhoud van mijn werk.

De muziek

Music was my first love, and it will be my last

Muziek is voor mij een verwijzing naar de Bron, een blikopener van de ziel, een houvast in donker tijden, een danspartner in tijden van vreugde. Zij raakt mij waar handen niet kunnen komen, zij voert mij mee langs wegen waarvan ik het bestaan niet kende, zij laat mij voelen wat ik vergeten was te leven.

De stilte

Tijdens mijn toewijdingsjaren aan het Tibetaans boeddhisme leerde ik mijn ware Zelf kennen als de Boeddha natuur. Ik leerde mediteren en daarin de diepe vrede ervaren van mijn ware zelf. Die ervaring was en is onuitwisbaar. Het boeddhisme leerde mij toewijding, compassie en de diepe waarde van de stilte.

De dans

Rolando Toro (Biodanza) bracht de dans terug in mijn leven. Hij schudde met zijn muziek en briljante oefeningen alle verborgen aspecten van mijn menselijke potentieel wakker. Ik leerde voelen wie ik in potentie ben en daar in alle vrijheid expressie aan geven. Ik leerde wezenlijk contact maken en mijn lichaam gebruiken waar het voor bedoeld is: genieten en liefhebben, ontvangen en geven.

Stembevrijding

Met grote dankbaarheid vond ik in 2006 mijn leraar Jan Kortie. Van hem leerde ik zingen vanuit mijn tenen, met ziel en zalige onzekerheid en vanuit de meest ware plekken in mij. Ik leerde over begeleiderschap, over leerling zijn en mijn leerlingschap eren als mijn hoogste staat van zijn. De onschatbare waarde van alle lessen die hij via stembevrijding geeft ervaar ik dagelijks in mijn leven.

Non-dualiteit

Diverse leraren namen mij mee in de wereld van het non-dualisme via de weg van de Jñāna Yoga, dit is de weg van het directe inzicht door zelfkennis. Zij lieten mij zien dat ‘Ik Ben’ de hoogste en de enige waarheid is. Zij lieten mij zien dat ik niet plaatsvindt in de wereld maar de wereld in het oneindige bewustzijn dat Ik Ben. Dat wij zijn. Eén.

Psychotherapie

Ik ontdekte dat de oosterse weg van meditatie en ervaringen en kennis binnen de non-dualiteit voor mij niet genoeg waren. De westerse bijdrage van emotionele en psychologische bewustwording was en is voor mij van even grote waarde om het licht dat ik ben te ontdoen van de blokkades die ik daartegen opgeworpen heb.

Verbindende communicatie

Marshall Rosenberg (Geweldloze Communicatie) leerde mij totale verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven. Hij leerde mij te focussen op de liefdevolle essentie van ieder mens die niets liever wil dan bijdragen. Ik leerde de taal die mij kan helpen werkelijk expressie te geven aan wat in mij leeft, te vragen om wat ik nodig heb en mij in te leven in wat de ander nodig heeft. Ik ben geen slachtoffer van mijn leven. Ik ben vrij.

Een Cursus in Wonderen

In dit spirituele meesterwerk komt alles voor mij samen; de waarheid van pure non-dualiteit verenigd met de noodzaak van psychologisch inzicht en zelfonderzoek. De essentie van leraar en leerlingschap. De schoonheid van het poëtisch taalgebruik waarbij muziek telkens weer de metafoor is voor de wetten van het universum. Het heldere, diepgaande maar eenvoudige spirituele pad dat zij voorstaat is een grote inspiratiebron voor de reis van Oh naar Ohm die ik binnen Murali aanbied. Sinds de Cursus in mijn leven is ben ik geen zoeker meer, maar dankbaar leerling van een gevonden waarheid.

Santo Daime

De Santo Daime opende voor mij de poort naar dimensies waarvan ik niet had durven dromen. Zij leerde mij de ongelofelijke rijkdom van volharding en alleen maar samen zingen, zingen, zingen. Dansen, dansen, dansen. Zij leerde mij alegria in het kwadraat als alles aangekeken mag worden. Zij gaf mij de kracht om door te gaan en geen genoegen meer te nemen met minder dan de waarheid die alleen maar liefde is.

Pin It on Pinterest